Saar Challenge ZRUŠENO

Saar Challenge ZRUŠENO

PROHLÁŠENÍ POŘADATELE

Přátelé, kamarádi, běžci. Jsme jedna velká rodina, a tak budu upřímný a nebudu chodit dlouho okolo horké kaše. Nyní jsem se vrátil z celodenního značení tras, protože jsem do poslední chvíle věřil, že tu předpověď nějak protlačíme. Bohužel po zodpovědné úvaze, diskuzí s kamarádem meteorologem a některými dalšími pořadateli jsme se rozhodli SAAR CHALLENGE zrušit.

Výhled počasí dle modelů CHMI a dalších je takový, že okolí Hlinska a Žďárské vrchy zasáhnou extrémní deště, ke kterým se od pátku přidají i povodně a rozvodněné toky. Po dnešním průjezdu trasy a výše uvedené skutečnosti je riziko Vás závodníků, našich kamarádů – dobrovolníků i nás příliš vysoké. Extrémní závody mám rád, ale riskovat ohrožení zdraví a života náš všech je příliš vysoké. Nevyšlu Vás do míst, kde hrozí nebezpečí pádu stromů nebo lokálních záplav.

Z hlediska vyřizování mnoha povolení a jejich časové náročnosti a mnoha omezení s tím spojených, a i vzhledem k tomu, že závod výhradně organizuji já, má rodina a kamarádi, kteří mají své pracovní a rodinné povinnosti, tak v tuto chvíli nedokáži nabídnout možnost přesunutí registrace na alternativní termín nebo na další rok. I když v pravidlech máme uvedeno, že při zásahu vyšší moci se startovné nevrací, tak Vám nabízím tuto variantu. Pokud mně napíšete do konce týdne mail s vašim číslem účtu, tak Vám pošleme 20 % z uhrazeného startovného.

Je nám to opravdu moc líto, celý rok se připravujeme, těšíme se, vymýšlíme ceny, medaile, poháry a s partnery připravujeme dárky. Já na úkor svého volného času a času s rodinou připravuji Saar a těším se na Vás, jak si závod užijete. Bohužel letos tomu tak nebude. Jubilejní 10. ročník jsem si takto nepředstavoval.

Co říct závěrem… Chci Vám popřát hodně zdraví, mnoho sportovních zážitků a snad za rok Saar proběhne ve velkém stylu.

S pozdravem a s úctou Jakub.